Bästa tisdagen?

Jo men det kan det nog bli faktiskt. Klippning, jobb och HIIT träning står på schemat idag.

En sak oroar mig lite dock så jag tar det nu i början och gnäller av mig lite. Jag är så jäkla trött och jag fattar inte varför. Spelar ingen roll om jag sover 7 eller 11 timmar, att ta sig upp på morgonen är fasen jobbigare än NYC Marathon så ni förstår ansträngningen. Kan vara kosten (att jag inte får i mig tillräckligt), vädret ute (ja det hade ju inte varit konstigt) eller för lite vatten…..alla alternativen är möjliga. Får forska lite mer i det hela och se vilka justeringar jag behöver göra.

Till det roliga. Igår gjordes en biomekanisk analys av min kropp och Jonas (VD på mitt gym The Motion Studio) hittade några avvikelser och då främst obalans i höften som resulterat i ett ben (höger) som var en dryg cm kortare än vänster och som gett felbelastningar som följd. Jag fick göra några balansövningar och det intressanta var att jag har inga problem att hoppa och utveckla kraft i vänster ben men det högra ville inte alls hänga med. Så snart jag fått hela analysen kommer jag lägga ut här samt vilka övningar jag ska göra för att motverka det hela.

Jonas ska även hjälpa mig med ett kostupplägg som passar träningen och den viktnedgång jag behöver. Minst 20 kg behöver jag få bort innan loppet nästa augusti och det är rent fett som ska bort. Vill inte gärna prata om viktnedgång för jag är rädd att det ska trigga mig till dumheter (läs svält, spy och annat skit) samtidigt är jag mycket starkare i mig själv i dag att jag måste utmana och våga prata och leva viktnedgång. Visst kan jag klara en Ironman med mitt extra fluff på höfterna (flyter nog bättre) men skaderisken är så mycket högre och jag vill kunna skratta och tjoa när jag går i mål, inte krypa och gråta. I vilket fall som helst så har jag jätte tur att jag får sådan hjälp som jag får av chefen och andra kunniga. Det är inte lätt att reda ut hur jag ska lägga upp träningen. Igår satt jag en timme på spinningcykeln och körde 50/50 i Z2 och Z3. Kändes riktigt bra och som underhållning hade jag med paddan och kollade på film. Har hittat ett gäng bra träningsprogram som jag ska börja köra efter.

That’s it for now, dags att avsluta jobb här hemma, käka lunch och sedan bege mig till gymmet

 

Puss

Share